Gitaarles

Gitaarles van Thomas Hilbrandie

aangesloten bij Klankrijk Drenthe

Gitaarles Mandoline Ukulele Theorie

mandoline les

Ik geef les aan leerlingen van alle leeftijden en in alle genre’s. Verscheidene stijlen  komen aan bod tijdens de gitaarles, of als men wil, kan er worden ingezoomd op één specifieke stijl.
De focus ligt op muzikaliteit en instrumentbeheersing, het ontwikkelen van mentale en motorische vaardigheden om grip te krijgen op de ritmiek, harmonie
en melodie, de belangrijkste ingrediënten van muziek.

Noten leren lezen is belangrijk, vooral bij kinderen. Het zorgt voor structuur en is, zeker in latere fasen, een bijna onmisbaar communicatiemiddel, ongeacht welke stijl muziek. 
Maar het is zeker niet verplicht, er leiden meer wegen naar Rome. Het leren spelen van TAB-notatie is handig, en met slechts akkoordsymbolen kom je ook al een heel eind, als er maar naar het spel wordt geluisterd.

gitaarles elektrisch

Muziekles is de beste weg naar goede communicatieve vaardigheden.

In mijn praktijk heb ik ook veel gevorderde leerlingen die zich verder willen bekwamen in de wondere wereld van de jazzgitaar en aanverwante stijlen.
Naast auditieve vaardigheden leg ik ook de nadruk op theorieleer, halskennis, techniek (plectrum en/of fingerstyle) en sound.

Na jarenlange ervaringen als gitaardocent op muziekscholen heb ik zo ongeveer elk type leerling voorbij zien komen, waarvan ik de meesten gelukkig lang onder mijn hoede heb gehad. 
Variërend van kinderen die meer ter instrumentale oriëntatie les namen tot aspirant conservatorium studenten, ben ik genoodzaakt geweest voor elke situatie een oplossing en geschikt leerplan te ontwikkelen en de zeilen bij te zetten wanneer het moment er om vroeg. Vanuit mijn perspectief als docent of anderzijds vanuit de wensen of noden van de leerling is het leerproces een zeer dynamisch geheel gebleken. 
Bijscholing en zelfontplooiing zijn daar een onmisbaar onderdeel van. 

Het motiveren van leerlingen om samen te spelen, met medeleerlingen of vrienden en familie, heb ik altijd als speerpunt beschouwd.

Op 't podium

Live komt alles samen. Hier zijn enkele voorbeelden van opnames en optredens.